A méz és más természetes készítmények című munkájában Dr. Jarvis részletesen ecsetel egy bakterológia vizsgálatot, melyet a méz hatásainak tesztelésére végeztek.
Dr. W. G. Sackett bakteriológus a méz mikrobaölő tulajdonságát vizsgálta, önmaga sem bízva a pozitív kimenetelű eredményekben.
Tiszta mézbe különféle baktériumtenyészetet helyezett el és azok virulenciáját vizsgálta. Nagyon megdöbbent, amikor néhány óra ( vagy 1-4 nap ) elteltével azt tapasztalta, hogy a baktériumok teljesen kipusztultak. Íme néhány adat.
A hastífusz baktériumát 48 óra alatt iktatta ki a méz, a hurutos tüdőgyulladás esetében ehhez 4 nap kellett, míg a vérhas kórokozójával 10 óra alatt bánt el egy petri-csészényi méz. Csodálatos, szinte hihetetelen eredmények. www.honeylife.hu
D.C.Jarvis : A méz és más természetes készítmények – Egy orvos életműve: kísérletek és tanulmányok
Apimondia, 1981
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: